VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Інструменти та засоби механізації для виконання штукатурних робіт. Інструменти

 При виконанні штукатурних робіт під час зведення будівель і споруд всі технологічні операції слід виконувати лише механізованим способом. Переробку і подавання штукатурного розчину на поверхи виконують за допомогою штукатурних станцій. Вони оснащені основним розчинонасосом, комплектом розчиноводів, розчинонасосами меншої продуктивності і комплектом форсунок. З форсунок розчин викидається і наноситься на оштукатурювану поверхню.

 

Вручну розчин наносять при невеликому обсязі робіт та в індивідуальному будівництві.

Бригада штукатурів повинна бути оснащеною комплектом необхідних інструментів. Їх наявність і правильне використання створюють умови для високопродуктивної праці. Нижче приводяться ручні інструменти штукатура.

 

Кельму застосовують для накидання і розрівнювання розчину (рис. 2.4.1, а).

Ківш слугує для накидання розчину на оштукатурювану поверхню (рис. 2.4.1, б).

Для затирання накривочного шару штукатурки застосовують різні варіанти терток із дерева або синтетичного матеріалу (рис. 2.4.1, в).

Півтертка (рис. 2.4.1, г) призначена для вирівнювання і ущільнення штукатурного накиду, нанесеного на поверхню, або для обладнання лузг (внутрішніх кутів) у свіжому розчині. Вона складається з полотна і ручки.

Правило (рис. 2.4.1, д) слугує для розрівнювання шару штукатурного розчину і перевірки горизонтальності або вертикальності оштукатурених поверхонь.

Правило лузгове застосовують для опорядження лузг при штукатурних роботах (штукатурення внутрішніх кутів).

Правило усеночне  застосовують для опорядження усенок (зовнішніх кутів).

Для очищення поверхонь від забруднень використовують сталеві щітки. Для насічки поверхонь застосовують також зубила і молоток.

 

Увесь комплекс машин та обладнання, що застосовується для виконання штукатурних робіт, за технологічним призначенням можна поділити на такі групи:

  • для підготування матеріалів;
  • для приготування, транспортування й нанесення розчину;
  • для затирання накривки.

 

kelma

а – кельма

kivsh

б – ківш

terka

в – капронова тертка

poluterok

г – півтертка

pravilo1

д – правило

Рис. 2.4.1. Інструменти для виконання штукатурних робіт.

 

 

 Кутовий шпатель (рис 2.4.2.) призначено для вирівнювання зовнішніх і внутрішніх кутів. Для зовнішніх кутів шпатель використовують не дуже часто, бо на кути встановлюють перфоровані кутники.

uglovoj-shpatel

Рис. 2.4.2. Кутовий шпатель

 

Рівень будівельний (рис. 2.4.3) – це прилад, який призначено для визначення відхилення елементів різних конструкцій від горизонтального чи вертикального положення.

Крім рідинних рівнів, використовуються електронні рівні (рис 2.4.4.): з РК-панелями, підсвічуванням, кольоровою і звуковою індикацією, лазерні рівні.

rivv ud

 

Рис. 2.4.3. Рівень будівельний

riv bud el

Рис. 2.4.4. Електронний рівень будівельний

Оставить комментарий

Наверх