VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Засоби механізації і інструменти для малярних робіт


Серед інструментів для малярних робіт основними є інструменти, за допомогою яких наносять фарбувальні, ґрунтувальні та шпаклювальні суміші. 

Фарбування вручну застосовують при невеликих обсягах робіт, а також для нанесення покриття в важкодоступних місцях або на складні конструктивні елементи. При цьому використовують різний ручний інструмент і пристосування (рис. 3.4.1).

Валик – найбільш продуктивний ручний інструмент. Їм фарбують в зміну 200...250 м поверхні. Валики виготовляють з хутряним покриттям (ВХ), використовуваним для будь-яких фарбувальних складів і з поропластовим покриттям (ВП), призначеним тільки для водно-клейових складів. Валики використовують в комплекті з ванночкою для фарби і гратами для віджимання фарби. До поверхні валик прикладають на деякій відстані від початку смуги, яку фарбують, щоб залишити можливість розтушувати набрану фарбу, і двома-трьома рухами прокатують валиком по цій смузі. Є валики з примусовою подачею фарби до його робочої поверхні.

Щітки для фарбування використовують трьох типів: махові – для фарбування стель і стін, макловиці – для стін і ручники – для фарбування столярних виробів або ділянок стін з дрібним деталюванням. Маховою щіткою більшість малярних сумішей наносять двома шарами з інтервалом в добу. Кожен шар спочатку наносять, а потім розтушовують в перпендикулярному напрямі. На стелях розтушовування ведуть у напрямі до вікна, на стінах – вертикально.

kisti      valik

 а                                     б 

Рис. 3.4.1. Інструмент і пристосування для фарбування поверхонь вручну:
а – валик; б – щітка.

Макловиці використовують для фарбування стін клейовими фарбами, при цьому фарбу наносять одним шаром і без розтушовування. Щоб стики на плоских ділянках свіжонанесеної фарби були непомітні, використовують три прийоми нанесення: ярусами (по вертикалі), захватками (по горизонталі) і в дві щітки.

Ручниками фарбують віконні рами, фільончаті двері, опалювальні прилади, труби різного призначення, галтелі, лиштви, відбивають панелі на межах різного кольору або різних складів фарби. З цією ж метою використовують різні ручні пристосування вузького призначення: для труб; радіаторів; ніш опалювання, стійок сходових огорож тощо.

 

  

 За технологічними ознаками виконуваних робіт машини поділяються на такі групи:

check01 darkblue для приготування фарбувальних сполук;

check01 darkblue для підготування поверхонь під фарбування;

check01 darkblue для нанесення фарбувальних сполук.

 

Оставить комментарий

Наверх