VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Вимоги до будівельної готовності об’єкта і опоряджувальних матеріалів. До проектування робіт.

Вибирання конструктивного рішення при проектуванні опоряджувальних покриттів виконується з урахуванням таких факторів:

Джерело http://www.psst.su/check01 darkblue досягнення високого архітектурно-естетичного обліку інтер’єрів і фасадів будинків і споруд;

check01 darkblue досягнення високої якості і довговічності покриттів;

check01 darkblue мінімум трудовитрат при виконанні робіт і на експлуатаційний догляд;

check01 darkblue матеріал конструкції, тип і призначення поверхні, що опоряджується;

check01 darkblue призначення будинку і експлуатаційні характеристики приміщень;

check01 darkblue розташування опоряджувальної поверхні (фасадна або внутрішня);

check01 darkblue наявність і можливість придбання необхідних матеріалів і виробів;

check01 darkblue широке використання традиційних місцевих матеріалів;

check01 darkblue найповніше використання фізико-механічних властивостей використовуваних матеріалів;

check01 darkblue відсутність шкідливих для здоров’я людини і оточуючого середовища виділень при виконанні робіт і експлуатації будинків і споруд;

check01 darkblue створення оптимальних гігієнічних умов для знаходження в приміщеннях людей;

check01 darkblue поліпшення теплотехнічних характеристик приміщень і будинків;

check01 darkblue забезпечення пожежо- і вибухобезпеки при виконанні робіт і експлуатації будинків і споруд;

check01 darkblue техніко-економічна доцільність прийнятого рішення.

 

atention-2Проектування опоряджувальних покриттів слід виконувати з урахуванням їх функціонального призначення, умов експлуатації, вимог щодо вибирання конструктивних рішень опоряджувальних покриттів та вимог, що стосуються приміщень і об’єктів спеціального призначення (рентгенкабінети, хімлабораторії, тощо).

Вид опорядження поверхні повинен відповідати вимогам проектно-кошторисної документації на будівництво об’єкта.

 

При низькій зовнішній температурі в опоряджуваних приміщеннях протягом двох діб до початку опоряджувальних робіт повинна підтримуватись цілодобово температура повітря не нижча +10°С при відносній вологості 70%.

Після закінчення опоряджувальних робіт в приміщеннях повинна підтримуватись цілодобово температура +10°С не менше, як 12 діб, а після закінчення шпалерних робіт – постійно.

Температуру всередині приміщень, що опоряджуються, рекомендується вимірювати біля зовнішніх стін на висоті 0,5 м від підлоги. Узимку внутрішні опоряджувальні роботи в житлових і громадських будинках дозволяється виконувати тільки за наявності постійно діючих систем опалення та вентиляції.

Для сушіння окремих опоряджувальних ділянок поверхонь дозволяється додатково використовувати системи тимчасового обігрівання переважно калориферного типу, а також тимчасові системи вентиляції.

Використовувати для обігрівання поверхонь жаровні з відкритим полум’ям або тимчасові грубки забороняється. 

При використанні допоміжних приладів для обігрівання приміщень в обов’язковому порядку потрібно забезпечити їх достатньою вентиляцією.

Опоряджувальні матеріали, вироби і напівфабрикати, що надходять на будівельні об’єкти, повинні відповідати вимогам діючих стандартів та технічних умов, а також вказівкам проекту. Контроль якості матеріалів, виробів і напівфабрикатів та їх випробування повинні виконуватись будівельними лабораторіями. При відсутності маркування на упаковці опоряджувальних матеріалів і виробів, що поставляються на будівельний майданчик, або при пошкодженні упаковки,потрібно проводити додаткові контрольні лабораторні випробування цих матеріалів та виробів.

При збереженні, а також при перевезенні опоряджувальних матеріалів і виробів, доставлення їх на місце виконання робіт, потрібно вжити заходи, що забезпечують збереженні упаковки цих матеріалів. 

Постачання опоряджувальних матеріалів, виробів і напівфабрикатів потрібно виконувати комплектно за лімітно-комплектувальними картами, що розробляються на кожний об’єкт.

Оставить комментарий

Наверх