VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Основні вимоги з техніки безпеки. Штукатурні роботи.

atention-2Штукатурні роботи дозволяється починати після закінчення в необхідному обсязі всіх попередніх загальнобудівельних робіт, а також організаційних підготовчих заходів, позамайданчикових і внутрішньомайданчикових підготовчих робіт. 

Для дотримання правильної технології та організації штукатурних робіт загально-будівельні організації (ділянки) повинні своєчасно передавати під опорядження фронт робіт, що відповідає вимогам необхідної будівельної готовності будівлі в цілому або його окремих частин у відповідності до проекту виконання опоряджувальних робіт. Передавання об’єкта під опоряджувальні (штукатурні) роботи оформляють актом здавання-прийняття об’єкта або його частини, у якому відображена готовність будівельного майданчика і будівлі.

Штукатурні роботи в будівлях допускаються тільки після строків, що виключають можливість ушкодження штукатурки внаслідок осідання конструкцій.

Штукатурні роботи в залежності від методів організації будівництва, об’єктів і строків виконання робіт виконують бригадами або ланками різного кількісного і кваліфікаційного складу. 

Несприятливими факторами при виконанні штукатурних робіт можуть бути забруднення повітря робочим цементним, гіпсовим та іншим пилом, незадовільний мікроклімат на робочих місцях через контакт із вологим середовищем, роботи в неопалюваних приміщеннях, протяги.

Основними причинами виробничого травматизму при штукатурних роботах можуть бути: падіння працюючих із різних риштувань або столиків (роботи на висоті понад 1 м від підлоги учням заборонені), сковзання по залишках розбризканого на підлозі розчину, опіки при використанні розчинів із негашеним вапном, ураження електричним струмом, удари вантажем, що падає, тощо.

При штукатурних роботах не можна ставати на випадкові предмети (радіатори опалення, бочки, ящики тощо).

atention-1Забороняється застосовувати для просушування приміщення різного типу відкриті жаровні. При експлуатації електрокалориферів слід дотримуватись правил налагоджування і експлуатації електричних установок. 

Учням заборонено обслуговувати установки, які застосовуються для просушування приміщень.

Усі учні, які навчаються штукатурних робіт, повинні бути забезпеченими спецодягом, спецвзуттям, каскою відповідно до встановлених норм. При роботі в осінньо-зимовий період спецодяг часто буває вологим, тому необхідно передбачити можливість його просушування.

Заборонено використовувати в розчинах для декоративних кольорових штукатурок шкідливі для здоров’я пігменти: свинцевий сурик, свинцевий крон, мідні і миш’якові фарби тощо Перед оштукатурюванням збірних перегородок необхідно перевірити міцність їх установлення. Не можна виконувати штукатурні роботи всередині приміщень, якщо в них немає чорних підлог або суцільного тимчасового настилу. Закриті приміщення необхідно вентилювати.

Штукатури, які виконують набризкування розчину вручну, повинні працювати в окулярах.

Учням заборонено працювати з розчинонасосом; забороняється перегинати живильні шланги, затягувати сальники, розбирати механізми, не впевнившись у тому, що тиск упав до нуля. 

Переносні струмоприймачі (інструменти, машини, світильники тощо), які застосовують при виконанні штукатурних робіт, повинні працювати при напрузі не більшій 42 В. Всю електропроводку на висоту до 2 м від підлоги вкладають у гумові трубки, що захищені від механічних пошкоджень дерев’яним коробом. 

Електросвітильники з напругою, яка є у звичайній мережі, дозволяється встановлювати в місцях, що не доступні для тих, хто працює. При штукатурних роботах, що виконуються на відкритому повітрі або в особливо небезпечних приміщеннях, напруга не повинна перевищувати 12 В.

Для дотримання пожежної безпеки при експлуатації не можна користуватись електронагрівальними приладами без вогнетривких підставок, а також залишати їх без нагляду на тривалий час увімкненими в мережу; застосовувати для опалення приміщень саморобні електропечі; залишати під напругою електричні кабелі й проводи з неізольованими кінцями. 

Оставить комментарий

Наверх