VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

В’яжучі матеріали і розчини для штукатурних робіт. Гідравлічні в’яжучі

v line 50  

Гідравлічні в’яжучі – речовини, які твердіють і зберігають міцність як на повітрі, так і у воді.

 

До цієї групи належать: гідравлічне вапно, портландцемент та його різновиди.

Будівельне гідравлічне вапно – продукт помірного обпалювання вапнякових порід із вмістом глини 8-20%. Гідравлічне вапно, що змочене водою, повністю гаситься, утворюючи пластичне тісто. На відміну від повітряного, гідравлічне вапно швидше твердіє, набуваючи з часом водостійкість. Використовують його для одержання низькомарочних розчинів та бетонів. Недоліками гідравлічного вапна є низька міцність і морозостійкість.

Цементи – найпоширеніший гідравлічний в’яжучий матеріал. Наша промисловість випускає більше 30 видів цементу. Найбільший обсяг випуску (близько 66%) припадає на портландцемент.

Сировинна суміш для одержання цементу складається із 75% вапняку і 25% глини. В результаті обпалювання її у печі одержують портландцементний клінкер. Його перемелюють у кульових млинах, додаючи 3-5% гіпсового каменю, і одержують цемент.

cement

Рис. 2.2.4. Цемент

Джерело http://stroyres.net/vyazhushhie-materialy

Рис. 2.2.5. Упаковки портландцементу

 Промисловість на основі портландцементного клінкеру випускає багато різновидів портландцементу, які задовольняють різноманітні вимоги сучасного будівництва:

check01 darkblue швидкотвердіючий портландцемент (ІІІ ТЦ), який відрізняється швидким зростанням міцності у перші дні твердіння;

check01 darkblue пластифікований портландцемент (розчини та бетони, які одержують на такому цементі, мають високу пластичність, міцність і морозостійкість);

check01 darkblue гідрофобний портландцемент (бетонні і розчинові суміші на цьому цементі відрізняються підвищеною морозостійкістю і водонепроникністю);

check01 darkblue сульфатостійкий портландцемент;

check01 darkblue білий і кольорові портландцементи (застосовують для опоряджувальних робіт);

check01 darkblue шлакопортландцемент (має високу корозійну стійкість);

check01 darkblue пуццолановий портландцемент (застосовують для гідротехнічного будівництва, оскільки він має високу водостійкість).

Промисловість випускає також спеціальні види цементів: глиноземний, розширювальний і безусадочний, кислототривкий.

 

 

 

 

 

Оставить комментарий

Наверх