VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Сухі будівельні суміші і штукатурні розчини на їх основі. Полімерні порошки.

Полімерні порошки суттєво відрізняються від гідравлічних в’яжучих мінерального походження. Модифікація порошками дозволила створити нові удосконалені технології використання сухих композицій для тонкошарової технології улаштування декоративних штукатурних покриттів, гідроізоляції тощо, при яких товщина шару розчинової суміші досягає 0,5-6 мм.

Під час приготування розчинової суміші (перемішуванні) полімерні частки порошку диспергуються самостійно без коагуляції з частками гідравлічного мінерального в’яжучого. При цьому досягається хороша рухливість окремих компонентів розчинових сумішей, яка, в свою чергу, визначає технологічність розчинової суміші, що в кінцевому результаті призводить до отримання розчинів з унікальними властивостями. Уведення полімерного порошку і збільшення співвідношення полімер-цемент призводить до якісної зміни структури полімермінеральної композиції і суттєво впливає на властивості розчину.

 

IMG1Порошкоподібний полімер редиспергується і заповнює при твердінні розчину не тільки порожнини та мікропорожнини, які являються слабкими місцями мінерального в’яжучого, але й утворює на частках гідратованого в’яжучого еластичні мембрани.

 

При відсутності полімеру в цементно-піщаному розчині помітні пори. Коли співвідношення цемент-полімер перевищує 0,2, полімер починає заповнювати не тільки дефектні місця, але й створює в цій системі безперервну структуру. При цьому частки полімерної дисперсії, які утворилися при редиспергуванні порошку у водній фазі, розподілені статистично серед часток цементу розчинової суміші.

Утворення водно-цементного гелю супроводжується з’єднанням часток дисперсії і утворенням плівки, міцність на розрив якої більша 0,5 МПа, тобто значно перевищує міцність на розрив затверділого розчину.

Склад полімерних декоративних штукатурок наведений в табл. 2.3.1.

 

Таблиця 2.3.1. Склад полімерних декоративних штукатурок

tab8

 

Процентне співвідношення цементу і гашеного вапна змінюється у відповідності до висунутих вимог: більший вміст цементу підвищує міцність на стиснення, ударну міцність і водозахисні властивості, але разом з цим має найбільшу схильність до утворення тріщин внаслідок стиснення.

Карбонатні наповнювачі, такі як мармурова крихта або вапняк, у декоративних штукатурках можуть бути використані додатково або замість кварцових пісків. На пористих або дуже водопоглинальних поверхнях необхідно застосовувати ґрунтовки (праймери) у вигляді розчинних у воді полімерів.

 

Основні фізико-механічні характеристики декоративних штукатурок наведено в табл. 2.3.2.

 

Таблиця 2.3.2. Основні фізико-механічні характеристики декоративних штукатурок

tab9

 

 

Таблиця 2.3.3. Класифікація сухих сумішей для штукатурних робіт

tab10

 

 

Оставить комментарий

Наверх