VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання ліпних робіт. Витягування моделей арок

Стрільчаста арка (рис. 5.4.8, а) виконується в такій послідовності. На плиті проводять горизонтальну і вертикальну осі і визначають точки, або центри, для витягування двох половин арки. Першу (праву) половину витягують з точки О1.

Уверху кінець трохи витягується за вісь і обрізається суворо по осі. Якщо витягувати другу (ліву) половину арки з точки О2, то кінці зверху не зійдуться в процесі витягування і прийдеться виконувати оброблення вручну або витягувати невеликий шматок тяги, щоб вставити його у відсутнє місце. Можна витягнути окремо праву і ліву половини і змонтувати їх.

img93

Рис. 5.4.8. Витягування стрілчастих арок: а – простої стрільчастої; б – напівциркульної

 

Напівциркульна арка (рис. 5.4.8, б) витягується з одного центру. Передусім на плиті визначають центр, тобто проводять горизонтальну і вертикальну осі. Перетин осей і визначає центр. З цього центру витягують половину арки, яка повинна обрізатися своїми кінцями рівно на рівні центру. Після цього правий і лівий бік витягують шаблоном поступальним рухом, навішуючи правила. В місцях стиків криволінійної і прямолінійної тяг останні повинні точно зійтись.

Последнее изменениеСреда, 19 ноября 2014 10:40
Super User

Адміністратор

Оставить комментарий

Наверх