VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання ліпних робіт. Відливання виробів

Відливання виробів виконується у декілька способів. Простий спосіб застосовується для отримання плоских форм. У форму заливають гіпсовий розчин, великі відливання виконують в два шари, при необхідності закладають арматуру і петлі.

Відливання в «обкачування» складніший спосіб і він застосовуються для отримання об’ємних пустотілих відливань. Шматкову форму вкладають в кожух. Заливають розчин і прокручують (обертають) кожух. Залишки розчину виливають.

«Обкачування» повторюють поки не отримають стінки потрібної товщини.

Відливання в «надавлювання» застосовується для отримання відливань невеликої товщини з двостороннім рельєфом. Форма складається з двох половинок, які одночасно заповнюють розчином і з’єднують надавлюючи однією на другу.

Відливання «з підливанням» – допоміжний метод при відливанні великих виробів методом «обкачування». Спочатку заливають у кожний шматок форми розчин (процес «підливання»), потім шматки зв’язують і виконують «обкачування», одержуючи цілісний виріб.

Відливання з армуванням застосовується при виготовленні великих об’ємних виробів або рельєфу. Армування розміщують в тих місцях, де можливе виникнення сил напруження. Вибір виду арматури залежить від розміру виробу, його призначення, виду і характеру. Для уникнення корозії металеву арматуру слід виготовляти з нержавіючої сталі, міді або латуні.

На внутрішню поверхню форми наносять тонкий розчин, потім розкладають армування і заливають його розчином. При необхідності процес повторюють.

Последнее изменениеСреда, 19 ноября 2014 11:23
Super User

Адміністратор

Оставить комментарий

Наверх