VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання ліпних робіт. Технологія і методи встановлення і кріплення ліпних виробів

Ліпні роботи можна встановлювати при температурі не нижчій +5ºС. Поверхня, до якої кріпиться фрагмент, повинна мати температуру не вищу +30ºС. У приміщенні не повинно бути протягів.

До початку кріплення ліпні конструкції потрібно «провісити», розмітити осі і лінії встановлення, визначаючи центри встановлення кожного виробу. Вибір способу кріплення (мастики, шурупи, пірони) залежить від величини маси, форми деталі і від поверхні, на яку встановлюють ліплення.

При значному розмірі ліплення кріплення деталей потрібно виконувати тільки за проектом, спеціально складеним з цією метою, з використанням металевих кріплень (скоби, штирі, пірони тощо) з нержавіючих металів. Оцинковані металеві кріплення (цвяхи, штирі, костилі, петлі тощо) до встановлення ліпних деталей потрібно обов’язково покривати натуральною оліфою і просушувати. Кріплення ліпних деталей слід виконувати методом «приморожування» на гіпсовому або цементному розчині.

В зимових умовах використовувати цей метод забороняється.

Для приклеювання ліпних деталей рекомендується використовувати клеї типу «Спрут», епоксидні композиції, а для дрібних деталей – розчинені в органічних розчинниках термопласти ПБМА, ПВБ або водоспиртові розчини ПВА.

Для заповнення великих проміжків між з’єднаннями фрагментів, великих тріщин доцільно виконувати приклеювання на рідкому гіпсовому розчині з додаванням 20-25% розчину ПВА.

Последнее изменениеСреда, 19 ноября 2014 11:30
Super User

Адміністратор

Оставить комментарий

Наверх