VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання штукатурних робіт. Декоративні штукатурки. Штукатурка декоративна «гладка»

Декоративні штукатурки збільшують різноманітність декоративних характеристик будівель і споруд, що будуються. Їх застосовують при опорядженні фасадів будівель і інтер’єрів без подальшого фарбування. Декоративні штукатурки вимагають застосування особливих розчинів для покривних шарів (а іноді і ґрунту), спеціальних технологічних прийомів їх нанесення і опорядження.

 

Декоративні штукатурки дозволяють імітувати фактури і текстури природних каменів, створювати багатоколірні орнаменти і панно.

 Розглянемо найбільш розповсюджені види декоративних штукатурок.

  

Штукатурка декоративна «гладка»

Розчинова суміш для виконання декоративного тонкошарового оздоблення всередині і зовні будівель (рис. 2.5.7). 

 

gladkaya-chtukaturka-400x240

 Рис. 2.5.7. Штукатурка декоративна «гладка» 

Властивості

check01 darkblue  стійка до атмосферних впливів,

check01 darkblue  стійка до ударних навантажень,

check01 darkblue  гідрофобна,

check01 darkblue  паропроникна,

легко наноситься на поверхню конструкцій.

Сфера застосування

Штукатурка Ceresit CT 34 призначена для декоративної гладкої обробки поверхонь бетонних, підготовлених цегляних, оштукатурених основ усередині і зовні будівель, а також для використання при улаштуванні систем теплоізоляції фасадів.

Підготовка основи

Підготовка основи здійснюється згідно зі СНиП 3.04.01-87 та ДБН В.2.6-22-2001. Основа повинна бути сухою і міцною, без видимих руйнувань. Перед застосуванням штукатурки основу слід очистити від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що знижують адгезію розчину до основи.

Усередині будівель

Oснови з неміцних цементно-вапняних і цементно-піщаних штукатурок, а також гіпсокартонних плит необхідно попередньо двічі заґрунтувати ґрунтовкою Ceresit СТ 17. Малярні покриття з клейових або вапняних фарб слід ретельно видалити. Покриття з олійних і полімерних фарб видалити механічним способом або за допомогою розчинника.

Зовні будівель

Основи з міцних цементно-вапняних і цементно-піщаних штукатурок, бетону, а також системи теплоізоляції фасадів (витримані не менше 3 днів) слід попередньо ретельно обробити ґрунтувальною фарбою Ceresit СТ 16. Неміцні основи та основи з високим водопоглинанням (гігроскопічністю) заґрунтувати ґрунтовкою Ceresit СТ 17, а потім не раніше ніж через 4 години обробити ґрунтувальною фарбою Ceresit СТ 16.

Виконання робіт

Суху суміш затворити чистою водою (температура води від +15 °C до +20 °C) з розрахунку 0,35–0,36 л води на 1 кг сухої суміші і перемішати до отримання однорідної маси без грудок за допомогою низькообертового дриля з насадкою або мішалки. Потім розчинову суміш витримати 5 хвилин, після чого знову перемішати. Використання розчинової суміші можливе протягом 60 хвилин. Ceresit CT 34 слід наносити на основу, використовуючи шпатель, тертку або напівтерток із нержавіючої сталі, шаром завтовшки не більше 3 мм. За нормальних кліматичних умов до шліфування слід приступити через 24 години, а до фарбування фарбами на водній основі через 72 години. Під час роботи не можна використовувати іржаві інструменти і посуд. Залишки розчинової суміші слід видалити за допомогою води. Затверділий розчин можна видалити тільки механічним способом.

Примітки

Штукатурку Ceresit CT 34 не рекомендується застосовувати для обробки цоколю і не можна змішувати з іншими матеріалами (фарбами, штукатурками тощо). Роботи слід виконувати при температурі основи від +5 °C до +30 °C. Усі вищевикладені рекомендації ефективні при нормальних кліматичних умовах (температура +20 ± 2 °C і відносна вологість повітря 55 ± 5%). В інших умовах час утворення кірки, зчеплення і твердення розчинової суміші може змінитися.

Штукатурка Ceresit CT 34 містить цемент і при взаємодії з водою дає лужну реакцію, тому під час роботи необхідно захищати очі та шкіру. У разі потрапляння суміші в очі слід негайно промити їх водою і звернутися за допомогою до лікаря.

Рекомендації

Під час виконання зовнішніх робіт слід уникати нанесення штукатурки на поверхні, що сильно обігріваються (наприклад, поверхні, що перебувають безпосередньо під впливом прямих сонячних променів). Свіжу штукатурку необхідно протягом 3 днів захищати від дощу, надмірного пересихання і мінусових температур. Із цією метою будівельні риштування слід прикрити сіткою або фольгою. Крім вищевикладеної інформації про застосування Ceresit CT 34, при роботі з матеріалом необхідно керуватися чинною нормативною документацією. У разі використання матеріалу в умовах, не розглянутих у цьому технічному описі, слід самостійно провести випробування або звернутися за консультацією до виробника.

Зберігання

У фірмовій закритій упаковці в сухих приміщеннях – 12 місяців від дати виготовлення, зазначеної на упаковці.

Утилізація

Залишки продукту утилізувати як будівельне сміття. Упаковку утилізувати як побутові відходи.

Технічні характеристики

Склад: полімерцементна суміш із мінеральними наповнювачами і модифікаторами.

Витрата води для приготування розчинової суміші: 8,75–9,0 л води на 25 кг сухої суміші.

Час використання розчинної суміші: не менше 60 хвилин.

Температура застосування розчинної суміші: від +5 °C до +30 °C.

Міцність зчеплення з основою (повітряно-сухі умови): не менше 0,5 МПа.

Морозостійкість: не менше 75 циклів.

Коефіцієнт водопоглинання: не більше 0,5 кг/(м2• ч0,5).

Паропроникність: не менше 0,05 мг/(м • год • Па).

Витрата* сухої суміші: прибл. 1,5 кг/м2 на 1 мм товщини шару.


 

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

 

Оставить комментарий

Наверх