VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання штукатурних робіт. Штукатурка декоративна акрилова «камінцева»

Штукатурка декоративна акрилова «камінцева»

Для виконання декоративного тонкошарового оздоблення поверхонь «камінцевою» фактурою всередині та зовні будівель (Рис. 2.5.8).

 kam

Рис. 2.5.8. Штукатурка декоративна акрилова «камінцева»

 

Властивості

check01 darkblue  стійка до атмосферних впливів,

check01 darkblue  стійка до ударних навантажень,

check01 darkblue  гідрофобна (водонепроникна),

check01 darkblue  еластична,

check01 darkblue  легко наноситься на поверхню конструкцій.

Сфера застосування

Штукатурка Ceresit СТ 60 призначена для декоративного оздоблення поверхонь бетонних, підготовлених цегляних, оштукатурених основ усередині та зовні будівель і використання в системах теплоізоляції фасадів. Також застосовується всередині приміщень по основах із гіпсу, гіпсокартону, деревостружкових плит (після їх обробки ґрунтовкою Ceresit CT 17 супер та ґрунтівною фарбою Ceresit CT 16). Штукатурку Ceresit СТ 60 не можна використовувати для оздоблення цоколю.

Підготовка основи

Підготовка основи здійснюється згідно зі СНиП 3.04.01-87 і ДБН В.2.6-22-2001. Основа має бути сухою і міцною, без видимих ушкоджень. Перед застосуванням штукатурки основу очищають від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що знижують адгезію розчину до основи. За необхідності основу потрібно вирівняти (наприклад, за допомогою Ceresit СТ 29).

Зовні будівель

Міцні та щільні цементно-піщані й цементно-вапняні штукатурки (вік не менше 14 діб), бетонні основи (вік не менше 3 місяців, вологість 4%), міцні розчини для мурування з високою адгезією до основи (вік не менше 28 діб) перед нанесенням штукатурки попередньо обробляють ґрунтівною фарбою Ceresit CT 16. Неміцні основи та основи з високою вбирною здатністю слід попередньо обробити ґрунтовкою Ceresit СТ 17, а потім, через 4 години, нанести шар Ceresit CT 16. Штукатурку нанести після повного висихання Ceresit СТ 16.

Усередині будівель

Гіпсові основи з вологістю менше 1% та основи із сильнопоглинаючих цементно-вапняних і цементно-піщаних штукатурок потрібно попередньо заґрунтувати ґрунтовкою Ceresit СТ 17 супер, а потім нанести Ceresit СТ 16 і витримати до повного висихання.

Малярні покриття з клейових та вапняних фарб слід ретельно видалити, поверхню заґрунтувати Ceresit CT 16.

Покриття з масляних і полімерних фарб потрібно видалити механічним шляхом чи за допомогою розчинника, а потім усю поверхню обробити ґрунтівною фарбою Ceresit CT 16. Ceresit CT 16 рекомендується застосовувати в кольорі, наближеному до кольору штукатурки.

Виконання робіт

Вміст ємності ретельно перемішати. Залежно від умов використання консистенцію суміші можна змінити, додавши невелику кількість чистої води (не більше 150 мл на 25 кг маси) і знову перемішавши. Заборонено використання ємностей та інструментів, що іржавіють.

Ceresit CT 60 рівномірно нанести на основу сталевою теркою під кутом 60° до поверхні. Товщина нанесенного шару має відповідати розміру зерен заповнювача. Після того як нанесене покриття припинить прилипати до інструмента, можна формувати фактуру поверхні штукатурки пластмасовою теркою. Однорідну фактуру поверхні у вигляді густо укладених зерен крихт формують круговими рухами пластмасової терки. Терку при цьому тримають паралельно поверхні, яку обробляють.

Роботи на одній площині потрібно виконувати безперервно. Якщо необхідно перервати роботу, слід приклеїти липку стрічку вздовж лінії, де закінчуються роботи, нанести на неї штукатурку та надати їй фактури. Потім стрічку видаляють разом із залишками свіжої штукатурки. Після перерви слід продовжити роботу з указаного місця. Край нанесеної раніше штукатурки закрити липкою стрічкою, яку після закінчення роботи на новій ділянці треба видалити.

У період формування фактури поверхні та висихання штукатурки її не можна зволожувати. Штукатурку, що у процесі нанесення потрапила на інші поверхні та не затверділа, можна змити водою. Затверділу штукатурку можна видалити лише механічним способом.

Термін повного висихання штукатурки – 3 тижні.

Примітки

Штукатурку Ceresit СТ 60 не можна змішувати з іншими матеріалами (фарбами, штукатурками тощо). Роботи необхідно виконувати в сухих умовах при відносній вологості повітря не вище 80% та температурі основи від +5 °С до +30 °С. Усі вищенаведені рекомендації ефективні при температурі +20 °С і відносній вологості повітря 60%. За інших умов термін висихання штукатурки може змінитися.

При роботі зі штукатуркою Ceresit СТ 60 необхідно захищати очі та шкіру. У разі потрапляння штукатурки в очі слід негайно промити їх водою та звернутися до лікаря.

Рекомендацiї

Для збереження рівномірності кольору рекомендовано при роботі на однорідних і великих поверхнях використовувати матеріали з однієї партії, вказаної на упаковці, та воду з одного джерела.

Роботи на одній поверхні потрібно виконувати безперервно, дотримуючись правила нанесення «мокре на мокре». При виконанні зовнішніх робіт слід уникати нанесення штукатурки на поверхні, які сильно обігріваються (наприклад, поверхні, що перебувають безпосередньо під впливом прямих сонячних променів).

Свіжу штукатурку протягом 3 днів потрібно захищати від дощу, надмірного пересихання та мінусових температур. Для цього будівельне риштовання слід прикрити сіткою або фольгою.

Крім вищезазначеної інформації щодо використання Ceresit СТ 60, необхідно керуватися чинною нормативною документацією. При використанні матеріалу в умовах, що не були розглянуті в цьому технічному описі, слід самостійно провести його випробування або звернутися за консультацією до виробника.

Зберігання

У фірмовій герметичній упаковці, у сухих приміщеннях з температурою від +5 °C до +30 °C — 18 місяців від дати виготовлення, вказаної на упаковці.

Берегти від заморожування.

Утилiзацiя

Залишки продукту утилізувати як будівельне сміття. Упаковку утилізувати як побутові відходи.

Технічні характеристики

Склад: водна дисперсія синтетичних смол із мінеральними наповнювачами та модифікаторами.

Густина: близько 1,6 кг/дм3.

Температура основи при використанні штукатурки: від +5 °C до +30 °C.

Стійкість до впливу дощу: через 24 години.

Термін утворення поверхневої плівки: близько 15 хвилин.

Паропроникність, Sd:

- зерно 1,0 мм: 0,24 м,

- зерно 1,5 мм: 0,25 м,

- зерно 2,5 мм: 0,27 м.

Коефіцієнт вологопоглинання, не більше: 0,15 кг/м2• год0,5.

Адгезія до бетону (у сухих та вологих умовах), не менше: 0,3 МПа.

Витрата* Ceresit СТ 60:

- зерно 1,0 мм: від 1,7 до 2,0 кг/м2,

- зерно 1,5 мм: від 2,5 до 2,8 кг/м2,

- зерно 2,5 мм: від 3,9 до 4,2 кг/м2.

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

Також декоративна "камінцева" штукатурка може бути силікатна, силіконова, силікон-силікатна та еластомірна.

Оставить комментарий

Наверх