VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання штукатурних робіт. Штукатурка силікатна декоративна «короїд»

Штукатурка силікатна декоративна «короїд» (рис. 2.5.9)

Для виконання декоративного тонкошарового оздоблення поверхонь «короїдною» фактурою всередині та зовні будівель (зерно 2,0 і 3,0 мм).

kor sat

Рис. 2.5.9. Штукатурка силікатна декоративна «короїд»

Властивості

check01 darkblue  стійка до атмосферного впливу,

check01 darkblue  гідрофобна (водовідштовхувальна),

check01 darkblue  висока паропроникність,

check01 darkblue  готова до застосування.

Сфера застосування

Штукатурка Ceresit CT 73 призначена для декоративного оздоблення поверхонь бетонних, цегляних, оштукатурених, гіпсових основ усередині та зовні будівель і використання в системах утеплення фасадів.

Підготовка основи

Підготовка основи здійснюється згідно зі СНиП 3.04.01-87 і ДБН В.2.6-22-2001. Основа має бути сухою і міцною, без видимих ушкоджень. Перед застосуванням штукатурки основу очищають від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що знижують адгезію розчину до основи. За необхідності основу потрібно вирівняти (наприклад, за допомогою Ceresit СТ 29).

Зовні будівель

Міцні та щільні цементно-піщані й цементно-вапняні штукатурки (вік не менше 14 діб), бетонні основи (вік не менше 3 місяців, вологість 4%), міцні розчини для мурування з високою адгезією до основи (вік не менше 28 діб) перед нанесенням штукатурки попередньо обробити ґрунтовною фарбою Ceresit CT 15 silicone. Неміцні основи та основи з високою вбирною здатністю слід попередньо обробити ґрунтовкою Ceresit СТ 17, а потім, через 4 години, нанести шар Ceresit CT 15 silicone. Штукатурку нанести після повного висихання Ceresit СТ 15 silicone.

Усередині будівель

Гіпсові основи з вологістю менше 1% та основи із сильновбирних цементно-вапняних і цементно-піщаних штукатурок потрібно попередньо заґрунтувати ґрунтовкою Ceresit СТ 17, а потім нанести Ceresit СТ 15 silicone і витримати до повного висихання.

Малярні покриття з клейових та вапняних фарб слід ретельно видалити, поверхню заґрунтувати Ceresit CT 15 silicone. Покриття з масляних і полімерних фарб потрібно видалити механічним шляхом чи за допомогою розчинника, а потім усю поверхню обробити ґрунтівною фарбою Ceresit CT 15 silicone.

Ceresit CT 15 silicone рекомендується застосовувати в кольорі, наближеному до кольору штукатурки.

Виконання робіт

Вміст відра ретельно перемішати. Залежно від умов застосування консистенцію суміші можна змінити, додавши невелику кількість чистої води (не більше 150 мл на 25 кг маси) і знову перемішати. Заборонено використовувати відра та інструменти, що іржавіють.

Штукатурку рівномірно нанести на основу сталевою теркою під кутом 60° до поверхні. Товщина нанесеного шару має відповідати розміру зерен заповнювача. Після того як нанесене покриття перестане прилипати до інструмента, можна формувати фактуру поверхні штукатурки пластмасовою теркою. Залежно від часу, інтенсивності та траєкторії руху терки можна отримати горизонтальні, вертикальні, кругові та перехресні заглиблення. Терку при цьому тримають паралельно оброблюваній поверхні.

Роботи на одній площині поверхні потрібно виконувати безперервно. Якщо необхідно зробити перерву в роботі, слід приклеїти липку стрічку вздовж лінії, де закінчуються роботи, нанести на неї штукатурку та надати їй фактури. Потім стрічку видалити разом із залишками свіжої штукатурки. Після перерви продовжити роботу з указаного місця. Край нанесеної раніше штукатурки закрити липкою стрічкою, яку після нанесення штукатурки на новій ділянці потрібно видалити.

У період формування фактури поверхні та висихання штукатурки її не можна збризкувати водою. Інструменти та свіжі забруднення слід промивати водою. Затверділу штукатурку можна видалити тільки механічним шляхом.

Примітки

Штукатурку не можна змішувати з іншими матеріалами (фарбами, штукатурками тощо). За необхідності штукатурний шар можна фарбувати силікатною фарбою Ceresit CT 54 або силіконовою фарбою Ceresit CT 48.

Роботи слід виконувати в сухих умовах при відносній вологості повітря не вище 80% і температурі основи від +5 °С до +30 °С. В інших умовах час висихання штукатурки може змінюватися.

При роботі зі штукатуркою потрібно захищати очі та шкіру. У випадку потрапляння штукатурки в очі слід негайно промити їх водою та звернутися по допомогу до лікаря.

Рекомендацiї

Для збереження рівномірності кольору рекомендовано при роботі на однорідних і великих поверхнях використовувати матеріали однієї партії, вказаної на упаковці, а також воду з одного джерела.

Роботи на одній поверхні потрібно виконувати безперервно, дотримуючись правила нанесення «мокре на мокре».

При виконанні зовнішніх робіт потрібно уникати нанесення штукатурки на поверхні, які сильно обігріваються, наприклад, на поверхні, що перебувають безпосередньо під впливом прямих сонячних променів.

Свіжу штукатурку протягом 1 доби потрібно захищати від дощових опадів, а також надмірного пересихання та мінусових температур. Для цього будівельне риштовання потрібно прикрити сіткою або фольгою. У випадку використання матеріалу в умовах, не розглянутих у цьому технічному описі, потрібно самостійно провести випробування чи звернутися за консультацією до виробника.

Зберігання

У фірмовій герметичній упаковці у сухих приміщеннях з температурою від +5 °C до +30 °C – 6 місяців від дати виготовлення, вказаної на упаковці.

Берегти від заморожування.

Утилiзацiя

Залишки продукту утилізувати як будівельне сміття. Упаковку утилізувати як побутові відходи.

Технічні характеристики

Склад: водна дисперсія синтетичних смол із мінеральними наповнювачами та модифікаторами.

Густина: близько 1,6 кг/дм3.

Температура основи при використанні штукатурки: від +5 °C до +30 °C.

Стійкість до впливу дощу: за 24 години.

Термін утворення поверхневої плівки: близько 15 хвилин.

Паропроникність, Sd: не більше 0,5 м.

Коефіцієнт вологопоглинання, не більше: 0,15 кг/м2•год0,5.

Адгезія до бетону (у сухих та вологих умовах), не менше: 0,3 МПа.

Витрата* Ceresit CT 73:

- зерно 2,0 мм: від 2,7 до 3,0 кг/м2,

- зерно 3,0 мм: від 4,2 до 4,5 кг/м2.

*Витрата продукту залежить від нерівності основи та навичок виконавця.

 

Також декоративна штукатурка "короїд" може бути силіконовою (рис. 2.5.10), акріловою та силікон-силікатною.

kor son

Рис. 2.5.10. Силіконова декоративна штукатурка "короїд".

 

Оставить комментарий

Наверх