VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія виконання штукатурних робіт. Штукатурка декоративно-мозаїчна полімерна

Штукатурка декоративно-мозаїчна полімерна (рис. 2.5.10)

Для виконання декоративного оздоблення всередині та зовні споруд

 

mozРис. 2.5.10. Штукатурка декоративно-мозаїчна полімерна

 

Властивості

check01 darkblue  стійка до атмосферних впливів,

check01 darkblue  стійка до стирання,

check01 darkblue  має гідрозахисні властивості,

check01 darkblue  готова до застосування,

check01 darkblue  легко піддається очищенню водою.

Сфера застосування

Штукатурка Ceresit СТ 77 призначена для декоративного структурного оздоблення поверхонь всередині та зовні споруд по бетонних, підготовлених цегляних, оштукатурених основах та в системах теплоізоляції фасадів. Використовується на основах із можливими механічними впливами та частим впливом вологи, а також на поверхнях, які швидко забруднюються (коридори, сходові марші, цоколі тощо).

Підготовка основи

Підготовка основи здійснюється відповідно до СНиП 3.04.01-87 та ДБН В.2.6-22-2001. Основа має бути сухою та міцною, без помітних руйнувань. Перед використанням штукатурки основа очищається від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що зменшують адгезію розчину до основи.

Усі нерівності, відколи, раковини, тріщини слід зарівняти за допомогою Ceresit CT 29.

Гіпсові основи, ДСП, фанеру завтовшки не менше 19 мм та основи з неміцних цементно-вапняних та цементно-піщаних штукатурок, а також із гіпсокартонних плит необхідно попередньо заґрунтувати ґрунтовкою Ceresit СТ 17, а після її повного висихання — ґрунтуючою фарбою Ceresit СТ 16.

Міцні бетонні, цементні та цементно-вапняні основи ґрунтуються за допомогою Ceresit CT 16.

Шпалери, малярні покриття з клейових та вапняних фарб слід видалити.

Покриття з масляних та полімерних фарб слід видалити механічним способом або за допомогою розчинника.

Виконання робіт

Штукатурку Ceresit CT 77 перед застосуванням слід ретельно перемішати. Шар Ceresit CT 77 завтовшки в півтора діаметра зерна наноситься за допомогою терки з нержавіючої сталі та без особливих зусиль розгладжується до утворення плівки на поверхні штукатурки. Гострі зовнішні та внутрішні кути формують за допомогою спеціального інструмента для формування кутів.

Свіжовикладений шар штукатурки не можна змочувати водою.

При роботі не можна застосовувати іржаві інструменти й посуд. Залишки суміші видаляються за допомогою води. Затверділу суміш можна видалити тільки механічним способом.

Примітки

Ceresit СТ 77 містить зерна природних матеріалів, через що можуть виникнути незначні розбіжності в кольоровій гамі штукатурок із різних партій.

Для збереження рівномірності кольору рекомендується при роботі на однорідних та великих поверхнях використовувати штукатурку з однієї партії, зазначеної на упаковці.

Роботи на одній поверхні слід виконувати безперервно, дотримуючись правила нанесення «мокре на мокре», щоб уникнути утворення кромок.

У разі перерви в роботі необхідно приклеїти липку стрічку вздовж лінії, де планується завершення роботи, та нанести на неї штукатурку. Після робіт слід одразу ж видалити стрічку разом із залишками свіжої штукатурки. За можливості слід уникати горизонтальних швів. Рекомендується заґрунтувати основу ґрунтуючою фарбою Ceresit CT 16, Ceresit CT 16 Pro, затонованою в білий колір (на 10 л ґрунтуючої фарби Ceresit CT 16, Ceresit CT 16 Pro — 1 л пігментної пасти білої D1).

Штукатурку Ceresit СТ 77 не можна змішувати з іншими матеріалами (фарбами, штукатурками тощо.).

Роботи слід виконувати при температурі основи від +5 °С до +30 °С та відносній вологості повітря нижче 80%. Усі вищезазначені рекомендації ефективні при температурі +20 ±2 °C та відносній вологості повітря 55 ± 5%. В інших умовах час висихання суміші може змінитися.

Рекомендації

Окрім вищезазначеної інформації про використання Ceresit СТ 77, необхідно керуватися чинною нормативною документацією на виконання оздоблювальних робіт. Під час виконання зовнішніх робіт слід уникати нанесення штукатурки на поверхні, що піддаються сильному обігріву, наприклад, поверхні, що перебувають безпосередньо під впливом прямих сонячних променів.

Свіжу штукатурку протягом 15 годин необхідно захищати від дощових опадів, а також надмірного пересихання та мінусових температур. Для цього будівельне риштування необхідно прикрити сіткою або фольгою. При використанні матеріалу в умовах, що не були розглянуті в цьому технічному описі, слід самостійно провести випробування або звернутися за консультацією до виробника.

Зберігання

Штукатурку Ceresit CT 77 слід зберігати у фірмовій герметичній упаковці в сухому приміщенні, що опалюється. Термін зберігання — 12 місяців від дати виготовлення, вказаної на упаковці.

Берегти від заморожування.

Технічні характеристики*

Склад: водна дисперсія полімеру з кольоровим заповнювачем.

Густина: 1,6 кг/дм3.

Час утворення поверхневої плівки: 15 хвилин.

Адгезія: > 0,5 МПа.

Водопоглинання: < 0,1 кг/(м2•год0,5).

Температура основи при використанні розчинової суміші: від +5 °С до +30 °С.

Стійкість до дощових опадів: через 15 годин.

Витрата**:

- зерно 0,8–1,2 мм: близько 3 кг/м2,

- зерно 1,2–1,6 мм: близько 3,8 кг/м2,

- зерно 1,4–2,0 мм: близько 4,5 кг/м2.


 

*Технічні характеристики, наведені в таблиці, довідкові і не можуть слугувати основою для претензій. Продукція торгової марки Ceresit постійно вдосконалюється. З цієї причини технічні характеристики можуть бути змінені без попереднього сповіщення.

**Точна витрата матеріалу залежить від нерівностей основи та навичок виконавця.

 

Різні виробники надають широкий спектр видів, складу та зовнішнього вигляду декоративних штукатурок.

 

Оставить комментарий

Наверх