VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія застосування малярних сумішей. Різні види опорядження поверхні

Опорядження поверхні деревини прозорими восковими і лаковими покриттями із збереженням текстури і кольору деревини називають столярним опорядженням деревини.

Для такого опорядження поверхні повинні бути відповідним чином підготовленими.

Позолота і сріблення. Позолоту і сріблення застосовують головним чином при реставраціях пам’ятників архітектури в зовнішніх роботах (покрівлі, ґрати, вази тощо), а також і у внутрішніх (меблі, різне опорядження, рами картин тощо).

У зовнішніх роботах позолоту і сріблення виконують найчастіше по металу, а у внутрішніх – у більшості випадків, по дереву.

pozolota

 Рис.3.3.5. Позолота ліпнини

 

Для позолоти і сріблення використовують фольгу натурального золота або срібла. Фольга золота буває розміром 120×72 мм різної товщини (0,005-0,1 мм). Упаковується в книжки з прокладкою між аркушами тонкого паперу.

 

Для зовнішніх робіт використовують фольгу щільнішу. Іноді використовують так зване "накладне" золото, яке являє собою натуральне золото, що тороване найтоншим шаром на срібну або мідну фольгу або сусальне золото - тонкі (порядка 100 нм) листи золота.

Для внутрішніх, невідповідальних робіт (позолочення меблів, багета і т.ін.) використовують фольгу із сплавів кольорових металів (міді, бронзи, алюмінію).

Така фольга називається сухозліткою. Позолочення і сріблення по металу виконують на масляному лаці, а позолочення по дереву – на поліменті.

Бронзування. Бронзуванням називають декоративні або з метою захисту металу від корозії покриття поверхні металевими порошками (мідними, бронзовими, алюмінієвими).

L;thtkj http://sieras.ru/

 Рис.3.3.6. Бронзування  внутрішніх елементів декору

 

Бронзування по металу, дереву, гіпсу, штукатурці може виконуватися двома способами: "на тинктурі", тобто фарбувальною сумішшю у якій сполучними для бронзового порошку є лаки, і "на відлипання", тобто присипанням бронзового порошку на поверхню лакового покриття, що ще не висохло.

Декоративне розписування.

Застосовують такі види монументального живопису і декоративного розмальовування: фреска, живопис "темпера", мінеральний живопис, мозаїка.

Фреска. Живопис водяними кольоровими сполуками по штукатурній поверхні називають фрескою, яку в залежності від технології її виконання поділяють на два види.

Живопис “фреска” (альфреско) – живопис чисто водяними кольоровими сполуками по свіжонанесеній вапняній штукатурці. Для цього по змоченому шару ґрунту, що ще не затвердів, наносять і затирають накривку, що називається “інтонако”, товщиною 2-3 мм – жирний вапняний розчин з наповнювачем з дрібної мармурової крихти і пудри. Накривку виконують тільки на ділянці, що може бути намальованою художником протягом дня.
По накривці наносять контур малюнка припорохом або передавлюючи з паперової кальки кістяним стрижнем. По контуру виконують промальовування водяною фарбою.

Для живопису використовують кольорові сполуки з мінеральних або штучних пігментів, що розведені на чистій воді або вапняному молоці.

Чисто водяні фарби дають яскравий, сильних тонів живопис.
Фарби наносять аерографом і м’якими волосяними щітками.

Якщо протягом дня нанесена накривка не буде розмальованою, надлишки її зчищають, а для продовження роботи накладається свіжий шар. Місця з’єднання шарів виконують такими, що співпадають з контуром малюнка (контур одягу, лінії архітектурної форми тощо).

freska

 

Рис.3.3.7. Сучасна фреска

 

Живопис “секко” (фреско-секко) – розмальовування водно-вапняними кольоровими сполуками по вапняній штукатурці, що витримана і просохла.

Мозаїка.

Монументальне художньо-декоративне опорядження поверхонь, що набране з дрібних шматочків кольорового каменя або спеціально приготовленого кольорового глушеного скла, що називається смальтою, носить назву мозаїка.

Джерело http://zhelvetro.blogspot.com/2013/01/2.html

Рис. 3.3.8. Мозаїка для ванної кімнати

Виконання малярних робіт в зимовий час.

При виконанні малярних робіт в зимовий час всередині приміщення підтримують температуру не нижче +8°С.
Поверхні з підвищеною вологістю просушують установками інфрачервоного випромінювання і калориферами.

Охолоджені столярні вироби заздалегідь витримують в теплому приміщенні. 

Оставить комментарий

Наверх