VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Технологія застосування малярних сумішей. Декоративний лак з ефектом «Опал»

Декоративний лак з ефектом «Опал» (рис. 3.3.2).

Для створення візуального ефекту «Опал» на поверхнях усередині та зовні будівель.

lak

Рис. 3.3.3. Декоративний лак з ефектом «Опал»

 

ВЛАСТИВОСТІ

надає кольору ефекту світіння «Опал» залежно від кута падіння світла;

готовий до застосування;

стійкий до атмосферних впливів;

доступний у двох відтінках.

СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

Лак Ceresit СТ 750 VISAGE призначений для оздоблення з ефектом світіння «Опал» поверхонь будівельних конструкцій та елементів. Застосовується всередині та зовні будівель по мінеральних основах (бетону, цементно-піщаних і цементно-вапняних штукатурках), гіпсових основах, тонкошарових штукатурках і фарбах Ceresit (мінеральних, акрилових, силіконових), у тому числі в системах теплоізоляції фасадів.

Матеріал також рекомендується застосовувати для оздоблення архітектурних деталей і невеликих ділянок фасаду.

ПІДГОТОВКА ОСНОВИ

Підготовка основи здійснюється згідно зі СНиП 3.04.01-87 і ДБН В.2.6-22-2001. Основа має бути сухою (вологість не більше 4%) та міцною, без видимих руйнувань. Перед застосуванням лаку основу слід очистити від пилу, напливів, масляних плям та інших речовин, що знижують адгезію розчину до основи.

Перед нанесенням лаку Ceresit СТ 750 VISAGE поверхню слід пофарбувати акриловою чи силіконовою фарбою.

Фарба утворює фон фінішного декоративного шару, покритого лаком. Фарби та тонкошарові штукатурки, що використовуються для створення фону, повинні наноситися відповідно до технічних описів цих продуктів.

Зволоження основи (стіни) в процесі експлуатації (наприклад, внаслідок капілярного підсосу вологи) може призвести до пошкодження декоративного шару, тому приміщення, що піддаються постійному впливу вологи, повинні мати шар відповідної гідроізоляції.

ВИКОНАННЯ РОБІТ

Перед застосуванням продукту слід ретельно перемішати вміст упаковки за допомогою низькообертового дриля з насадкою. Крім того, у процесі роботи вміст ємності також слід періодично перемішувати.

Лак необхідно наносити щіткою, валиком, губкою чи методом розпилення. Не слід використовувати інструменти або ємності зі слідами іржі.

Матеріал потрібно наносити одним або кількома шарами (залежно від необхідного ефекту). Різні візуальні ефекти отримують рівномірним нанесенням або нанесенням випадковим чином, у різних напрямках і з різною товщиною шару.

Кожен наступний шар наноситься через 3–4 години після попереднього.

Роботи на одній поверхні слід проводити безперервно, використовуючи лак із одним номером партії, зазначеним на упаковці, або змішуючи вміст контейнерів із різними номерами партій.

При нанесенні лаку необхідно захищати поверхні, що не підлягають лакуванню (вікна, двері, зелені насадження тощо), плівкою чи фольгою. Невисохлий лак із поверхонь та інструментів можна змити великою кількістю води.

ПРИМІТКИ

Роботи слід виконувати в сухих умовах при температурі повітря та поверхні нанесення від +5 °С до +25 °С та відносній вологості повітря не вище 80%. Усі вищевикладені рекомендації ефективні при температурі +20 °С та відносній вологості повітря 60%. В інших умовах час висихання матеріалу може змінитися.

Поверхні, покриті лаком, необхідно захищати від впливу дощу до повного висихання. Не слід змішувати матеріал з іншими лаками, фарбами, пігментами та зв’язувальними матеріалами. Після нанесення лаку слід забезпечити вентиляцію приміщення до повного зникнення запаху.

При потраплянні лаку в очі необхідно негайно промити їх великою кількістю води та звернутися за консультацією до лікаря. Зберігати в недоступному для дітей місці.

РЕКОМЕНДАЦІЇ

При виконанні зовнішніх робіт не слід наносити лак на стіни, що піддаються інтенсивному сонячному впливу. Свіже покриття необхідно захищати від дощу, надмірного пересихання та мінусових температур. Будівельне риштування слід закривати сіткою чи фольгою; відкриті ємності щільно закривати, а їхній вміст використовувати якнайшвидше.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Склад: водна акрилова дисперсія Густина: близько 1,1 кг/дм3

Температура застосування: від +5 °С до +25 °С

Стійкість до дощу: приблизно через 24 години

Доступні відтінки: Арктичне світіння, Африканське світіння

Витрата: 0,2–0,3 л/м2(залежно від фактури та вбирної здатності поверхні, кількості шарів лаку)

Оставить комментарий

Наверх