VT Farm - шаблон joomla Форекс
З м і с т

Загальні положення про будівництво. Призначення і види опоряджувальних робіт

IMG1v line 80

 

Опоряджувальні роботи в будівництві – це комплекс технологічних процесів, що виконуються з метою надання поверхням конструкцій будинків і споруд захисних і декоративних властивостей і певного архітектурно-естетичного вигляду.

  

Виконуються опоряджувальні роботи в процесі спорудження будинків і закінчуються на завершальному етапі будівництва або у заводських умовах – в процесі виготовлення конструкцій. У сучасному будівництві опоряджувальні роботи поділяють на дві групи: власне опоряджувальні і опоряджувально-монтажні.

В результаті виконання опоряджувально-монтажних робіт одержують повністю опоряджені конструкції, які практично не потребують нанесення будь-яких додаткових опоряджувальних покриттів із застосуванням фарб, лаків та інших матеріалів.

До складу опоряджувальних робіт відповідно до технологічних ознак входять роботи: склярські, штукатурні, облицювальні, опоряджувально-монтажні, малярні, ліпні, шпалерні, асфальтові, а також роботи з улаштування підлоги.

Основним технологічним документом, що визначає послідовність, способи і методи виробництва опоряджувальних робіт, є проект виконання опоряджувальних робіт (ПВОР), де в переліку інших документів розробляються технологічні карти на кожен вид опоряджувальних робіт, що входять в нього. Найбільш відповідальні декоративні опорядження виконують за архітектурними шаблонами і ескізами архітекторів (Рис 1.1.).

 Джерело: www.pinterest.com  Джерело http://drugaya-arh.ru/
Рис 1.1. Приклади ескізів ванних кімнат

Оставить комментарий

Наверх